Як відрізнити деменцію від простої забудькуватості?

Читати на російській

Будинок для людей похилого віку «Родичі» в Києві пропонує якісний та повноцінний догляд за літніми людьми. На жаль, часто літні люди страждають від різноманітних патологій і їм просто необхідне регулярне медичне спостереження, яке вдома забезпечити, не завжди надається можливим.

Особливості деменції

Згідно зі статистичними даними, півмільйона жителів України страждають від деменції. Проте старече недоумство зареєстроване лише у 9 тисяч громадян, що говорить про ігнорування медициною такої серйозної проблеми. На жаль, у більшості випадків люди, які страждають від деменції, не отримують належного медичного догляду. У результаті патологія прогресує, що стає причиною розвитку хвороби Альцгеймера. Нерідко прояви симптомів деменції списують на особливості старіння організму. Усе це пояснюється лише тим, що з цієї патології спостерігається лише малий відсоток серйозних психічних порушень.

Серед основних ознак деменції слід виділити погіршення:

  1. пам’яті
  2. уваги.

За відсутності належного лікування хвороба прогресує, що може спричинити повну втрату пам’яті та відсутність можливості впізнавати близьких людей. Часто при цій хворобі люди виходять з дому і губляться, тому що забувають адресу і навіть своє ім’я. Звичайно, якщо родичі пильні зможуть швидко знайти, але не у кожного похилого віку вони є.

При старечому недоумстві забезпечити нормальне життя можна лише при регулярному тренуванні мозку та моторики. Усього цього можна досягти за наявності комфортних умов проживання, цікавого дозвілля. Для хворих корисно регулярно вирішувати логічні завдання та розгадувати кросворди. Ізоляція лише провокує розвиток стресу і, отже, прогресування симптомів патології. Важливо, щоб людина, яка страждає на деменцію, не мала самостійного доступу до небезпечних предметів. При психозі та нервовій збудливості, проблем зі сном хворому важливе медикаментозне лікування, яке має призначити кваліфікований лікар.

Как отличить деменция от простой забывчивости

Утримання людей похилого віку в будинку для людей похилого віку «Родичі» в Києві

Будинок для людей похилого віку «Родичі» в Києві надає відмінні умови для утримання та підтримки літніх людей, які страждають від симптомів деменції.

Постояльці пансіонату забезпечуються:

  • цілодобовим обслуговуванням та увагою з боку співробітників
  • безпечними та комфортними номерами
  • збалансоване та смачне харчування
  • грамотно спроектованим корисним дозвіллям.

Під час проживання в будинку для людей похилого віку «Родичі» постояльці регулярно беруть участь у розвиваючих заходах, які дозволяють покращити розумові здібності та добре провести час. Все це допомагає припинити прогресування небезпечної патології.

Як відрізнити забудькуватість від деменції?

Люди часто плутають два поняття деменція та забудькуватість. Старе недоумство має на увазі порушення когнітивних здібностей людини, які виникають за певних умов. При забудькуватості розумові здібності працюють у нормальному режимі, але просто іноді не вдається згадати якусь деталь.

Важливо зазначити, що при деменції спостерігається стійке зниження пізнавальної активності і поява старечого недоумства, у якому губляться наявні навички та знання. Від розумової відсталості деменція відрізняється втратою когнітивних здібностей та погіршенням діяльності головного мозку. Найчастіше аналізована хвороба діагностується у людей похилого віку чи людей, які мають в анамнезі психічні розлади.

Будинок для людей похилого віку «Родичі» в Києві пропонує хороший догляд за літніми людьми, які страждають від проблем з пам’яттю та порушенням роботи мозку за вигідною вартістю. Забудькуватість іноді характерна для кожної людини. Вона може виникнути через втому чи інші життєві чинники. При цьому діяльність роботи головного мозку не порушена. При забудькуватості людина не здатна запам’ятовувати номери телефонів або не завжди може згадати, куди поклав ключі щось ще. При деменції хворий неспроможний самостійно одягнутися чи займатися справою, яким раніше добре справлявся.

Часто старече недоумство виникає через підвищений рівень холестерину та високий артеріальний тиск. Щоб уникнути розвитку деменції, потрібно ретельно стежити за здоров’ям. Регулярне тренування пам’яті допоможе значно позбутися від забудькуватості, але деякий відсоток все одно залишиться. Не здатність мозку запам’ятовувати певні події виникає через те, що пам’ять стирає деякі події, які вважає мало важливими.

Якщо близький страждає від деменції, зверніться за допомогою до співробітників будинку для людей похилого віку «Родичі». Вони підкажуть, як вчинити у певній ситуації, яке рішення ухвалити в цьому випадку. Номери вказані на сайті, телефонуйте в будь-який зручний для Вас час.

Читайте також

Профілактика пролежнів

Під пролежнем мається на увазі некроз м'яких тканин, причиною якого є порушений кровообіг, викликаний тривалим стисканням певної ділянки тіла.

9 Лютого 2022

Профилактика пролежней

Под пролежнем подразумевается некроз мягких тканей, причиной которого является нарушенное кровообращение, вызванное продолжительным сдавливанием определённого участка тела. В большинстве случаев это...

9 Лютого 2022

Фізична активність у літньому віці

Спорт необхідний для того, щоб уповільнити процеси старіння, запобігти розвитку вікових захворювань та загалом зміцнити організм.

9 Лютого 2022

Физическая активность в пожилом возрасте

Спорт необходим для того, чтобы замедлить процессы старения, предотвратить развитие возрастных заболеваний и, в целом, укрепить организм.

9 Лютого 2022
Повірте, ми знаємо, як зробити життя літньої людини щасливішим!
Щоб дізнатися подробиці розміщення, телефонуйте +38 073 673 73 93
Ми із задоволенням відповімо на всі питання, що Вас цікавлять. Або просто заповніть форму!

    Ваше ім'я
    Номер телефону